جمعه, 19 ارديبهشت 1404

دكتر حسن فضائلی عضو هیأت ممیزه سازمان و پایه گذار ارزشیابی منابع خوراك دام در ایران آسمانی شد

photo18056193223.jpg

با افسوس و دریغ اطلاع یافتیم یکی از مفاخر علمی که عمر بابرکت خود را در عرصه سازندگی و مجاهدت علمی در زمینه علوم دامی سپری کرد، دعوت حق را لبیک گفت و به سوی معبودش شتافت. 
 دکتر حسن فضائلی لیسانس علوم دامی را در دانشگاه گیلان و كارشناسی ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس به پایان رساند. سال ۱۳۸۰ موفق به اخذ مدرک دكتری تخصصی علوم دامی از دانشگاه کشاورزی پوترا (UPM) مالزی شد.

✅ این چهره درخشان علمی فعالیت خود را طی دوره دانشجویی از جهاد سازندگی استان گیلان آغاز کرد. سال ۱۳۷۲ به عضویت هیئت علمی دانشگاه تهران در آمد و مدتی بعد به موسسه تحقیقات علوم دامی کشور منتقل و به کار پژوهشی مشغول شد که تا پایان عمر تداوم داشت.

- ایشان همچنین از اعضای دوره های پیشین و دوره یازدهم هیئت ممیزه سازمان بودند.

🔻بخشی از فعالیت های عمده شادروان دکتر فضائلی به شرح  زیر می باشد: 

- پایه گذاری پروژه ملی شناسايی و عمل آوری پسماندهای  کشاورزی و معرفی دانش فنیِ استفاده بهینه از آن ها در تغذیه دام؛ به طوری که  وارد چرخه توليد شده اند. 
- ارتباط وهمکاری مشترک با دانشگاه های کشور و جذب ۱۱۰ پايان نامه تحصیلات تکمیلی در پروژه های دامپروری
- نویسنده ۵۰ مقاله و همکاری در انتشار ۱۲۰ مقاله در نشریات علمی و ترویجی داخلی و بین المللی
- ارائه ۷۰ سخنرانی در همایش های علمی و کارگاه های آموزشی ملی و بین المللی 
- انتخاب پژوهشگر پیشکسوت عرصه دامپروری در هشتمین کنگره علوم دامی کشور در سال ۱۳۹۷
- انتخاب پژوهشگر برتر وزارت جهاد کشاورزی در شش دوره طی سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۳
- تدريس در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، گیلان و زابل  

✅ دکتر فضائلی در دهه ۱۳۷۰ خورشیدی پایه گذار پژوهش مشارکتی در ایستگاه تحقیقات دامپروری گلپایگان بود. یک نمونه آن بهبود مدیریت پرورش دام در واحدهای پرورشی بود که اثرات ان هنوز هم مشهود است. 
✅ بدون تردید دکتر حسن فضائلی یک چهره عاشق و جریان ساز بود که حاصل مجاهدت های علمی او گام نهادن در مسیر خوداتکایی کشور به شمار می رفت. این دانشمند بی ادعا  که دارای منش اخلاقی علمی مانند مطالعه مستمر، فروتنی، نقد پذیری و ...  بود، علاوه بر کسب افتخاراتی که به آن ها اشاره گردید، سال ۱۴۰۰ از سوی"فرهنگستان_علوم" که بالاترین مرجع علمی کشور به شمار می رود، به عنوان "مهندس برجسته کشاورزی" انتخاب گردید. 

 ✅ این پژوهشگر برجسته با بیش از ۴۰ سال تلاش، در صحنه های علمی کشور درخشید و میراث علمی ارزشمندی در وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از خود به یادگار گذاشت. 

 ✅ با عرض تسلیت به خانواده محترم ایشان و جامعه علمی کشور، از خداوند متعال برای این عزیز سفرکرده رحمت و غفران بی انتها و برای بازماندگان سلامتی و صبر جمیل مسئلت می نماییم.

 

دکتر ابراهیم جعفری

جهادگر و پژوهشگر اجتماعی

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها